zondag 21 april 2013

Tijd voor vakantie

Zoals jullie rechts in het kadertje kunnen zien, loopt onze reis stilaan op zijn einde. Nog slechts 10 dagen te gaan en we nemen het vliegtuig vanuit het warme Banjul richting het koude België. Meer informatie volgt binnenkort over het uur van aankomst.

Afgelopen dagen stonden we op de dienst ‘Emergency’. Op maandag werkten we van 8 uur tot 14 uur. Van dinsdagavond tot vrijdagavond deden we de nachtdienst. Jammer genoeg was het heel erg rustig. We hebben opnieuw enkele dingen gezien en bijgeleerd, maar we hoopten toch op meer. Omdat we tijdens de nachtdienst 12 uur werkten, zit onze stage er nu reeds op. Sinds gisterennamiddag hebben we vakantie!

De vakantie is helaas niet zo goed begonnen voor Anneleen. Ze heeft sinds vrijdagavond ontzettend veel pijn aan haar kies. Zaterdag heeft ze er ook nog eens pijn aan de keel en het oor bijgekregen. Gelukkig bestaan er pijnstillers en kan Anneleen toch genieten van deze laatste dagen.

Samen met één van de verpleegkundigen die op Spoed werkt, hebben we morgen een uitstap gepland. We trekken richting ziekenhuis van Serrekunda, brengen een bezoekje aan een instelling voor mensen met psychiatrische problemen en nemen een kijkje hoe de mensen met beperkingen hier opgevangen en verzorgd worden. Kortom, een heel boeiende dag in functie van onze opleiding.

Dinsdag gaan we terug naar het ziekenhuis. We hebben namelijk vorige week enkele papieren afgegeven aan de stagecoördinator om te ondertekenen. Het gaat over enkele papieren voor onze stage en voor onze beursaanvraag. Hopelijk zijn deze reeds ondertekend en hoeven we niet lang te wachten. Wanneer we onze papieren terug hebben, gaan we nog enkele diensten bezoeken. We hebben namelijk nog heel wat materiaal hier in ons huisje staan dat bedoeld is voor het ziekenhuis. Hopelijk kunnen we opnieuw enkele mensen blij maken. Nadien gaan we nog een bezoekje brengen aan een lager schooltje waarvoor we ook nog enkele kleine spulletjes hebben.

Woensdag trekken we richting Tanji en Kartong. In Tanji is er een mooi vogelpark. Gert-Jan is er vorige week naartoe geweest en vond dit zeker een bezoekje waard. Daarna gaan we richting reptielenpark om er enkele slangen en andere reptielen te gaan bewonderen.

Deze week gaan we ook nog eens naar een stoffenwinkel. Jolien is helemaal weg van deze winkel. Ze heeft reeds enkele stofjes gekocht, maar krijgt er niet genoeg van. Anneleen heeft sinds vorige week haar Afrikaans kleed maar wou graag nog een zomerkleedje. Dinsdag is het kleedje normaalgezien af en hopelijk is het dik in orde. Afhankelijk hiervan gaat Jolien ook nog een kleedje laten maken.

We laten ons ook nog eens verwennen. Deze week gaan we op een ochtend naar het hotel om van een uitgebreid ontbijt te genieten. Nadien installeren we ons aan het zwembad. Een dagje verwennerij hebben we wel verdiend na onze lange stageperiode!

Zo, dit zijn voorlopig onze vakantieplannen.
Tot binnenkort,

Jolien en Anneleen

4 opmerkingen:

  1. Vanavond hebben jullie de kaap van de 10.000ste blogbezoeker overschreden! Proficiat dat jullie na bijna 3 maanden nog altijd de interesse van zovele lezers kunnen wekken... Geniet nog van jullie laatste week in Gambia en we zien jullie graag op 2 mei in België terug!
    Hans, Griet, Marlies en Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stilaan verlangen we naar het koude Belgie...
      Nog 5 dagen te gaan, tot heel snel!

      Groetjes van ons beide.
      Jolien en Anneleen

      Verwijderen
  2. Hallo meisjes!

    Hopelijk nog volop aan het genieten van jullie vakantieperiode? Hotelontbijtje al achter de rug? Hoe is het met de tandpijn van Anneleen? zouden jullie bij gelegenheid eens kunnen vragen aan de receptie van het hotel of er ook communicerende kamers zijn voor het geval we met de kinderen willen gaan? Ik heb al verschillende mailtjes gedaan, maar krijg nooit antwoord.
    Nog veel plezier! Carine (Karl)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Karl en Carine,

    We proberen zoveel mogelijk te genieten van onze vakantie, maar door het vele schoolwerk is dit niet altijd mogelijk...
    Deze ochtend hebben we genoten van een uitgebreid ontbijt in het hotel. De pannenkoeken en wafels gingen vlot naar binnen!
    We hebben daarnet aan de receptie gevraagd of er communicerende kamers zijn. Echter, er zijn enkel 2 persoonskamers. Die enkel op vraag gebruikt worden als 3 persoonskamers.
    Je zal dus waarschijnlijk 2x een 2-persoonskamer moeten boeken.

    Heel veel groetjes van ons beide,

    Jolien en Anneleen

    BeantwoordenVerwijderen