donderdag 4 april 2013

Cultuurshock in het kwadraat

Dag bloglezers,

Samen met mijn ouders en zus verkenden we dinsdag 2 april Banjul. “Je moet dit werkelijk in het echt gezien hebben om te weten wat het is!”, zeiden ze. Heel wat zaken waar zij verwonderd van opkeken, zijn voor Anneleen en mij dagelijkse kost geworden.

Wat hebben we al gedaan?

- We bezochten het Royal Victoria Hospital (diensten pediatrie en neonatologie) en deelden opnieuw enkele bruikbare materialen uit: een babyweegschaal, kinderkoortsthermometers, babymutsjes, kinderkledij geschonken door de A-mode, balpennen, (hand)doeken en een tweedehands laptop voor Ramatouillie geschonken door haar Nederlandse pleegmoeder





- We maakten kennis met de mensen van de compound waar ik verblijf
- We bezochten het primitieve cakebakkerijtje dat bij de compound hoort
- We wandelden door de Albert Market met alle geuren, kleuren en rommel erbij
- We genoten van een strandwandeling en zagen de piroqueboten die de Gambiarivier oversteken (en de typische manier waarop passagiers ingeladen worden)
- Bezoek aan de middelbare school in Banjul waar Gert-Jan en Catherine les geven. Er waren jammer genoeg slechts een 20-tal kinderen aanwezig wegens de paasvakantie. Aan de directeur gaven we balpennen, gradenbogen en passers om in de school te gebruiken.  Hiermee was hij heel tevreden ! Hij bedankte ons in naam van alle studenten en leerkrachten.
- Met de ‘bushtaxi’ en in gezelschap van Musa (bekende van Jolien) naar de drukke markt in Serrekunda waar gewoon ALLES te koop is… (maar afdingen is de boodschap!); daarna nog bezoek aan de batikmarkt (batik zijn doeken die op een natuurlijke manier geverfd zijn)
- Bezoek aan de 'Arch 22' in Banjul (beklimming en mooie uitzichten over de stad)
- Bezoek aan de bekende ‘Crocodile Pool’ in Bakau (opnieuw met de ‘bushtaxi’)

Groetjes,

Jolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten