zondag 14 april 2013

Een doodgewone week in Afrika

Dag iedereen,

Hier zijn we terug met wat nieuws uit Afrika!

Deze week startten we de week met drie goed gevulde dagen op de materniteit (van 8u tot 20u). Na deze drukke dagen konden we genieten van een verlengd weekend met hier en daar wat schoolwerk. Het weekend brachten we hoofdzakelijk door in Banjul. We genoten van het samenzijn bij de mensen van de compound. We babbelden wat en leerden opnieuw nieuwe mensen uit de buurt kennen.

Voor het eerst maakten we gebruik van het internetcafé hier om de hoek. Het internetcafé is een zaaltje waar een aantal pc’s staan. Het internet ging, maar toch verkiezen wij het internet dat ter beschikking staat in het hotel. Geduld is een mooie deugd zeggen ze dan… heel toepasselijk op het internet als je het ons vraagt!

Zaterdagvoormiddag gingen we op souvenirjacht op de markt van Banjul. Onze koffers zijn al gevuld met enkele toffe spulletjes. Voor de nieuwsgierigen onder ons… het zal een verrassing blijven tot 2 mei! Anneleen kocht ook haar stofje voor een Afrikaans kleed. Binnenkort zullen jullie het resultaat te zien krijgen.

’s Namiddags stond een skypebeurtje gepland met de familie van Jolien. Jolien was erg in de wolken toen de volledige familie op het scherm te zien was… Het was aan beide zijden heel aangenaam om elkaar na een lange tijd terug te zien en te horen!



Voor de rest hebben we nog iedere dag de kans om te smullen van de overheerlijke verse cakejes die op nog geen 5 meter van onze verblijfplaats gemaakt worden. Dit weekend was er zelfs een extra hulp. Anneleen heeft haar bijjob gevonden als medewerkster in de cakebakkerij. Haar taak was het deeg in de vormpjes brengen. Niet met een lepel zoals in België gedaan wordt, maar jawel met de blote hand. Gelukkig had Anneleen haar handen op voorhand goed gewassen…





Vervolgens brachten we zondag opnieuw een bezoekje aan de woodcraft market in Brikama, waar we opnieuw wat mooie aandenkens van Gambia kochten.



Zoals je merkt, we zullen niet met lege handen naar huis keren...

Heel veel groetjes,

Jolien en Anneleen

1 opmerking:

  1. Amper 15 dagen nog Jolien en Anneleen, niet te geloven dat jullie daar dan 3 maanden verbleven, maar we hebben genoten van jullie blog en hopelijk lezen we de laatste 2 weken ook nog wat leuks! Geniet van de laatste 15 dagen en jullie komen als meer dan volwassen terug naar België!

    BeantwoordenVerwijderen