zondag 31 maart 2013

Dank u wel, Aalter!

Zoals reeds eerder vermeld (in vorige blogberichten) heeft de gemeente Aalter een subsidie toegekend voor ontwikkelingssamenwerking. Aalter heeft een bedrag van 500 euro vrijgemaakt om nieuwe materialen voor het ziekenhuis aan te kopen.

Met dit bedrag hebben we volgende materialen kunnen aankopen:
- 1 saturatiemeter
- 1 glycemiemeter (met bijhorende strips en lancetten)
- 1 mechanische personenweegschaal (zonder batterijen, zo kan deze langer gebruikt worden)
- 30 bednetten (aangekocht op de markt in Banjul om de lokale economie te steunen)



Bovenstaande materialen vonden hun weg op dinsdag 26 maart naar het Royal Victoria Teaching Hospital in Banjul op de dienst ‘Pediatric Care Unit 1 en 2’.

Jolien, Anneleen en Marleen overhandigden dit alles aan de hoofdverpleegkundige van de dienst pediatrie en aan de verpleegkundigen die op dat moment werkten.

Veel blije gezichten kwamen tevoorschijn! Vooral omdat alle materialen meer dan welkom waren en onmiddellijk konden gebruikt worden.

We kozen voor deze materialen omdat deze gedurende een langere periode kunnen gebruikt worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld handschoenen of spuitjes die slechts één keer gebruikt kunnen worden.

We zijn allen heel blij dat de gemeente Aalter heeft willen investeren (ruim 500 euro) in het grootste ziekenhuis van het land. Voor de Gambianen is dit een enorm bedrag; ze zijn dan ook bijzonder dankbaar dat dit geld op een goede manier werd aangewend door aankoop van duurzame materialen. De hoofdverpleegkundige van het ziekenhuis stond erop om ons nog een bedankingsbrief te bezorgen, voor het College van Burgemeester en Schepenen te Aalter.

2 opmerkingen:

  1. We zijn nu een paar dagen terug thuis uit Banjul, en verlangen terug naar de sfeer en het weer waarvan we twee weken hebben mogen genieten. Het was een leuke verrassing om tijdens een ochtendwandeling naar de Albertmarkt te mogen kennismaken met de enthousiaste Jolien en om een paar dagen later ook Anneleen met haar moeder te mogen ontmoeten in ons hotel. Nu we zien op je weblog waar jullie allemaal mee bezig zijn, maakt dit onze bewondering compleet. Een fantastisch verdere stage toegewenst !

    Paul en Ria
    Brugge

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nu een jaar terug en nog steeds is er een gemis.
    Jullie avonturen lezen doen zo'n deugd!

    BeantwoordenVerwijderen